“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 22/7/2018, 21:10


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Tutorials » Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις οθόνες
Σελίδα 1 από 1 |


avatar
Σχέση μεταξύ bit και χρωμάτων


Bit
Ανάλυση Χρωμάτων
Υπολογισμός
1-bit
2 χρώματα
21
2-bit
4 χρώματα22
3-bit
8 χρώματα23
4-bit
16 χρώματα
24
5-bit
32 χρώματα25
6-bit
64 χρώματα26
7-bit
128 χρώματα27
8-bit
256 χρώματα28
16-bit
65.536 χρώματα216
24-bit
16.777.215 χρώματα224
32-bit
4.294.967.296 χρώματα232


Πρέπει να έχω την μέγιστη ρύθμιση bit ενεργοποιημένη ;

Καλό είναι να είναι στο μέγιστο δυνατό η ρύθμιση των bit καθώς η οθόνη θα εμφανίζει περισσότερα χρώματα.Σήμερα οι περισσότερες οθόνες μπορούν να δώσουν 24-bit,32-bit αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο τελευταίων είναι τόσο μικρή που εντοπίζεται μόνο από τεχνικούς... Σίγουρα τα 32-bit είναι καλύτερα γιατί δίνουν παραπάνω χρώματα και βελτιστοποιούν την εικόνα.

Ανάλυση Οθόνης

Η ανάλυση οθόνης εκφράζει το πόσα pixels (δηλαδή μικρά-μικρά τετραγωνάκια που ονομάζονται στα ελληνικά εικονοστοιχεία) χωράει η οθόνη σας.Η ανάλυση μετριέται σε pixel.Για να υπολογίσετε τα συνολικά pixel μιας οθόνης χρειάζεστε δύο αριθμούς.Συγκεκριμένα: αριθμός pixel πλάτους οθόνης, αριθμός pixel ύψους οθόνης.Τα συνολικά pixel(εικονοστοιχεία) μια οθόνης μετρώνται από την σχέση αυτή: αριθμός pixel πλάτους x αριθμός pixel ύψους.

Πρέπει να έχω την μέγιστη ανάλυση ενεργοποιημένη ;

Καλό είναι να την έχετε ενεργοποιημένη καθώς μεγαλώνει τον χώρο (περιβάλλον) στο οποίο δουλεύετε.Χοντρικά σας δίνει παραπάνω χώρο ώστε να εμφανίζετε τα διάφορα πράγματα στην οθόνη.Αυτό βοηθάει στο να μην κουράζονται τα μάτια βλέποντας την οθόνη.

Πόσες διαφορετικές αναλύσεις υπάρχουν ;Πως αλλάζω την ανάλυση της οθόνης μου (Windows)

• Στα Windows 2000/XP: Επιφάνεια Εργασίας » Δεξί κλικ » Ιδιότητες » Ρυθμίσεις » Ανάλυση Οθόνης
• Στα Windows Vista/7: Επιφάνεια Εργασίας » Δεξί κλικ » Ανάλυση Οθόνης » Ανάλυση

Σημείωση

• Η ποιότητα των χρωμάτων που εξάγει η οθόνη είτε σε PC η κάπου αλλού συνδεδεμένη εξαρτάται και από την συσκευή στην οποία έχει συνδεθεί η οθόνη.Για PC αν υπάρχει η δυνατότητα συνδέστε στην έξοδο της κάρτας γραφικών και όχι στην έξοδο οθόνης της μητρικής αφού η κάρτα γραφικών είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

• Η ποιότητα των χρωμάτων που εξάγει η οθόνη είτε σε PC η κάπου αλλού συνδεδεμένη εξαρτάται και από την μέθοδο σύνδεσης αλλά και τον τύπο καλωδίου που χρησιμοποιείτε για την σύνδεση συσκευής και οθόνης.Προτιμήστε σύνδεση με καλώδιο HDMI και όχι VGA (μπλε θύρα) ή DVI (λευκή θύρα) μιας και η HDMI θύρα εξάγει υψηλή ευκρίνια (Hight Definition) αποδίδοντας καλύτερα και ποιοτικότερα χρώματα.Ακόμη είναι καλό να αγοράσετε καλώδιο HDMI με επικρυσωμένες απολήξεις για καλύτερη ταχύτητα και ποιότητα.

• Η ποιότητα των χρωμάτων που εξάγει η οθόνη είτε σε PC η κάπου αλλού συνδεδεμένη εξαρτάται και από τις ρυθμίσεις εξαγωγής της συσκευής.Για παράδειγμα σε PC πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την μέγιστη ανάλυση οθόνης αλλά και ρύμιση bit.

Φωτογραφίες διάφορων τύπων εξόδου εικόνας σε συσκευές:

VGA:

DVI:

HDMI:

Φωτογραφίες διάφορων τύπων καλωδίου μεταφορές εικόνας από συσκευές σε οθόνη:

VGA καλώδιο:

DVI καλώδιο:

HDMI καλώδιο:

Διάφορα Προβλήματα με τις οθόνες

• Δεν έχω επιλογή για 32 bit.Τότε η συσκευή σύνδεσης ή η οθόνη δεν υποστηρίζει τόσο μεγάλο πλήθος χρωμάτων.Προτείνεται να ρυθμίσετε στην μέγιστη δυνατή ανάλυση.

• Έχω χρησιμοποιήσει τον τρόπο σύνδεσης με την χρήση καλωδίου HDMI στην έξοδο της κάρτας γραφικών αλλά η ποιότητα είναι πεσμένη και πάλι.Τότε πρέπει να δείτε τις παραμέτρους bit και ανάλυση οθόνης αν είναι σωστά ρυθμισμένες.Αν είναι αλλά η ποιότητα είναι και πάλι πεσμένη τότε πρέπει να δείτε τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σας και να τις προσαρμόσετε στο καλύτερο δυνατό και επιθυμητό αποτέλεσμα.


Συγγραφή tutorial: Fastrider2006
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος - αποκλειστική δημοσίευση στο Greek Cosmos.

Επιτρέπεται η κοινοποίηση χωρίς να γίνει αλλαγή περιεχομένου και χωρίς την αφαίρεση αυτού του μηνύματος.Το σωστό ζεϊμπέκικο χορεύεται προσπαθώντας να βγεις από θάλασσα που έχει κάτω πέτρες...


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Αποκτήστε ένα δωρεάν μπλογκ