“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 20/6/2018, 06:25


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Τεχνολογικές Ειδήσεις » Νέα τεχνολογία εγγραφής δεδομένων που δουλεύει σαν γραφομηχανή
Σελίδα 1 από 1 |


avatar

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Λίνκολν της Νεμπράσκα, εφηύρε μια νέα τεχνική που θα μπορούσε να κάνει αρκετά αποδοτικότερη την αποθήκευση δεδομένων, και δουλεύει σαν γραφομηχανή.


Οι συνήθεις διατάξεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικό φορτίο για να αλλάξουν τις ιδιότητες συγκεκριμένων υλικών, αποθηκεύοντας σε αυτά τα δεδομένα.Ο φυσικός Alexei Gruverman και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι η χρήση μηχανικών μέσων θα μπορούσε να εφαρμοστεί με καλύτερα αποτελέσματα.


Η τεχνική χρησιμοποιεί μια μικρή βελόνα -έχει μόλις 10 νανόμετρα ακτίνα και είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι- η οποία πιέζει το αντίστοιχο υλικό, αφήνοντας το αποτύπωμά της, όπως συμβαίνει και στο χαρτί με τις γραφομηχανές. Είναι αρκετά σκληρή ώστε να γράψει τα δεδομένα, όχι τόσο όμως ώστε να καταστρέψει το υλικό.


Η ομάδα λέει ότι η διαδικασία επιτρέπει πυκνότερη εγγραφή δεδομένων από ότι οι μέχρι τώρα τεχνικές, ώστε πιθανώς είναι αποδοτικότερη, αν ποτέ εφαρμοστεί. Ο Gruverman με την ομάδα του μελετούν σε περισσότερο βάθος την ανακάλυψή τους, αναζητώντας νέες εφαρμογές για την τεχνική.

Πηγή: e-pcmag.grΜην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε ένα μπλογκ