“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 19/7/2018, 18:11


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Τεχνολογικές Ειδήσεις » Kaspersky: "Δέκα χρόνια πίσω η Apple στο θέμα της ασφάλειας"
Σελίδα 1 από 1 |


avatar

Η πρόσφατη δράση του Flashback malware στο Mac OS X είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από ένα θέμα που μέχρι σήμερα θεωρείτο ταμπού για πολλούς ανθρώπους: την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος Mac OS X.


Ο Eugene Kaspersky, ιδρυτής και CEO της ομώνυμης εταιρείας λογισμικού ασφαλείας, είπε μεταξύ άλλων ότι Apple έχει αυτή τη στιγμή τα προβλήματα που είχε η Microsoft πριν από 10-12 χρόνια. Ο Kaspersky υπενθύμισε τις επιθέσεις που αντιμετώπισαν τα Windows XP όταν κυκλοφόρησαν, όπως π.χ. το MSBlast malware. Οι απειλές αυτές ανάγκασαν την εταιρεία να επισπεύσει την κυκλοφορία του Service Pack 2. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το malware στα Windows XP ήταν ο βασικός λόγος για την πολυετή καθυστέρηση της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού.


Ο Kaspersky προέβλεψε ότι το malware του Mac OS X θα αυξηθεί θεαματικά μέσα στο επόμενο διάστημα και άρα η Apple θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Microsoft, επενδύοντας στο θέμα της ασφάλειας, ακόμα κι αυτό σημαίνει καθυστερήσεις στις νέες εκδόσεις του λειτουργικού. Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι το Kaspersky απλά κινδυνολογεί για να πουλήσει τα προϊόντα του, αλλά είναι γεγονός ότι κανένα λειτουργικό δεν είναι απολύτως ασφαλές, ό,τι και να υποστηρίζει ο εκάστοτε δημιουργός του.

Πηγή: pcmagΜην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν forum σε punBB | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε ένα μπλογκ