“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 20/7/2018, 08:10


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Τεχνολογικές Ειδήσεις » Αndroid malware με υπηρεσίες που "κοστίζουν λεφτά"...
Σελίδα 1 από 1 |


avatar

Ειδικοί ασφαλείας της Symantec, ανακάλυψαν ένα νέο, επικίνδυνο malware στο Google Play, το επίσημο Android app store, κάτι που δείχνει πως το σύστημα που πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία η εταιρεία για τον έλεγχο και τον εντοπισμό κακόβουλων εφαρμογών, δε λειτουργεί αποτελεσματικά.


Το Android.Dropdialer, είναι ένα trojan που πραγματοποιεί αποστολές SMS σε τηλεφωνικούς αριθμούς με υψηλές χρεώσεις, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο κάτοχος της συσκευής η οποία έχει μολυνθεί. Το συγκεκριμένο trojan βρέθηκε σε δύο διαφορετικές εφαρμογές, σύμφωνα με έναν συνεργάτη της Symantec, που δημοσιοποίησε το γεγονός.


Πρόκειται για τις εφαρμογές "Super Mario Bros" και "GTA 3 Moscow City" οι οποίες ήταν μολυσμένες από το Android.Dropdialer και έγιναν download από τουλάχιστον 100.000 χρήστες.


Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική, κατά την οποία το malware δεν ήταν σε ένα αρχείο, αλλά αφού έγινε μια αρχική εγκατάσταση στη συσκευή των θυμάτων, κατόπιν κατέβασε και εγκατέστησε πρόσθετα πακέτα.


Βεβαίως, οι χρήστες κατά την εγκατάσταση των προγραμμάτων "ειδοποιούνταν", αφού στη λίστα με τα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές και οι χρήστες αποδέχονται, συμπεριλαμβανόταν το "services that cost you money"... Το πόσοι βέβαια προσέχουν το τί αποδέχονται κάθε φορά κατά τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων, είναι ένα άλλο θέμα.


Το ότι οι χρήστες είναι συνήθως απρόσεκτοι, βέβαια, δεν αθωώνει τη Google από τις ευθύνες του μή αποτελεσματικού ελέγχου των εφαρμογών στους server της.
____________________________________________________________________________

Αναδημοσίευση απο e-pcmag.grΜην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-
avatar
Γι αυτό χρησιμοποιείς ένα τέτοιο κινητό και είσαι οκΤο σωστό ζεϊμπέκικο χορεύεται προσπαθώντας να βγεις από θάλασσα που έχει κάτω πέτρες...
avatar
Τo πιο ενδιαφέρον γι αυτο το Trojan είναι το γεγονός ότι η απειλή κατάφερε να παραμείνει στο Google play για ενα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ανακαλυφθεί. Αυτό οφείλεται στο απομακρυσμένο ωφέλιμο φορτίο που απασχολούνταν με αυτο το Trojan.


Αυτή είναι μια τεχνική σύμφωνα με την οποία ο συγγραφέας ενός κακόβουλου app θα το χωρίσει σε ξεχωριστά μερη, προκειμένου να αποφύγη τον εντοπισμό των ανωμαλιών κατά τη διάρκεια της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου διασφάλισης της ποιότητας. Στην περίπτωση της Android.Dropdialer , το πρώτο στάδιο αυτό δημοσιεύτηκε στο παιχνίδι της Google. Μόλις εγκατασταθεί, θα λάβετε ένα πρόσθετο πακέτο, που φιλοξενείται στο Dropbox, που ονομάζεται «Activator.apk».
Αυτό το πρόσθετο πακέτο στέλνει μηνύματα SMS σε έναν αριθμό υψηλής χρέωσης. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του δευτεροβάθμιου ωφέλιμου φορτίου είναι ότι ζητά να απεγκαταστήσετε το ίδιο, μετά την αποστολή των μηνυμάτων SMS-μία προφανής προσπάθεια να αποκρύπτουν την πραγματική πρόθεση του κακόβουλου app. Το μήνυμα SMS εχει αποδεκτη χωρα της Ανατολικής Ευρώπης.Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε το δικό σας δωρεάν μπλογκ