“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 25/6/2018, 10:56


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Γενική Συζήτηση » Ποιος είναι φίλος ;
Σελίδα 1 από 1 |


Μήνυμα 1ο Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 7/8/2012, 01:41

avatar
Ποιος είναι φίλος ;- Ο φίλος πρέπει να είναι σαν το αίμα, το οποίο έρχεται μετά στο τραύμα χωρίς να περιμένει την πρόσκληση. (Francisco de Quevedo)

- O καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια

- Ο αληθινός φίλος είναι αυτός που σε δέχεται όπως είσαι και σε αγαπά για αυτό που είσαι. Οι άνθρωποι που σε θέλουν κατ'εικόνα τους, οι άνθρωποι που σε κανουν να νιωθεις άβολα, δεν είναι φίλοι σου, είναι εγωιστές και μπορούν να σου καταστρέψουν τη ζωή χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Ο θεός, η καρδια και το μυαλό σου να σε προφυλάζουν από τέτοιους "φίλους".

- Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ξαπλώσεις στην πολυθρόνα σου στη βεράντα, να μην ανταλλάξεις ούτε μια λέξη και μετά να φύγεις αισθανόμενος ότι ήταν η καλύτερη συζήτηση που έχεις κάνει ποτέ.

- Το να "λες" ότι είσαι φίλος είναι βαριά κουβέντα & το να "είσαι" είναι ιερή...

- Ο φίλος είναι ο άνθρωπος που στον πόνο σου, θα είναι εκεί να σε ακούσει και ας μην έχει να να σου πει τίποτα βαρύγδουπο, ιστορικό και περίτρανο. Τη δύσκολη εκείνη ώρα δε θα σου δώσει καμία συμβουλή, διότι ξέρει ότι τώρα δεν ακούς και ήδη νιώθεις άσχημα για ότι έχει συμβεί. Και όταν θα θες να την κάνεις την τρέλα, θα είναι εκείνος που θα σε σπρώξει, που θα σε δανείσει, που θα σε καλύψει, που δε θα σου αρνηθεί τίποτα και δε θα σε προδώσει ποτέ (...έστω και αν του βγάζουν και τα πορσελάνινά του νύχια όταν τον "πιάσουν" ή μια-μια τις τρίχες από το _ _ _ του με το τσιμπιδάκι).

- Ο φίλος δεν έχει σημασία αν θα είναι πιο μεγάλος ή πιο μικρός από σένα. Τι ρόλο παίζει η ηλικία και ποιος μπορεί να κρίνει μια φιλία απ' τις ρυτίδες; Και δεν παίζει κανέναν ρόλο το πόσο μακριά ζεί ο ένας απ' τον άλλο: το ότι βρεθήκατε εξαρχής ήταν και το πιο δύσκολο μέρος του έργου. Ο φίλος θα είναι εκεί να σε βλέπει να ετοιμάζεσαι να κάνεις του κεφαλιού σου για άλλη μια φορά. Θα είναι εκεί να σε προειδοποιεί ότι θα σπάσεις το κεφάλι σου πολλάκις. Και θα είναι εκεί να σε καθησυχάζει ότι και "τότε" θα είναι εκεί να σου γιατρέψει το σπασμένο σου κεφάλι και να μιλήσετε ξανά για τα ίδια και τα ίδια...

- Ο φίλος θα θέλει να σε βλέπει να ευτυχείς, έστω και αν ο χώρος που του αφήνεις λιγοστεύει όλο και περισσότερο, γιατί πάντα βρίσκεις να βάλεις νέες εικόνες στη ζωή σου.Θα 'χεις εσύ ανάγκη και δε θα λυπηθεί να χρεώσει το τηλέφωνό του, εστώ και αν ξέρει ότι θα χρεώνεται για να μιλήσεις μόνο εσύ.

- Ο φίλος δε θα σου πει ποτέ: "...ωωωωχ, σόρυ που δεν πήρα, αλλά δεν είχα άλλες δωρεάν μονάδες / δωρεάν χρόνο / δωρεάν μηνύματα / δωρεάν δίκτυο / δωρεάν σύνδεση / δωρεάν ιντερνετ / εύκαιρο mail / fb / υπομονή / δανεικό εγκέφαλο με περιεχόμενο" και όποια άλλη δικαιολογία μπορεί να τον "δικαιολογήσει... (αλλά, στα μάτια του και μόνο, διότι εσύ ξέρεις, πως όταν τον χρειαζόσουνα, ο ¨φίλος¨ - ω ναι - είχε εξαφανιστεί για πολλοστή φορά γιατί "έτσι έχει μάθει, δυστυχώς χάνεται..."

- Ο φίλος αφουγκράζεται - σαν το καλύτερο λαγωνικό - τον αέρα και όταν τον χρειάζεσαι και σημάνει συναγερμός θα τρέξει να σε γλιτώσει από όποιο "λάθος" λαγούμι κι αν έπεσες.Θα κάνεις να τον δεις μήνες και χρόνια, αλλά τη στιγμή που θα βρεθείτε, θα πέσετε στην αγκαλιά του άλλου και δε θα πείτε τίποτα περισσότερο από ένα: "έχει συννεφιά σήμερα, λες να βρέξει; και είπα να δω στο meteo αλλά οι προβλέψεις ήταν μέχρι το μεσημέρι..." και θα είναι λες και είπατε τα πάντα. Και στα επόμενα πέντε λεπτά θα πείτε και τα πάντα!

- Και ο φίλος δε θα αισθανθεί ποτέ ότι δεν έχει όρεξη να σου μιλήσει. (Eκτός πια, και αν δεν έχει όρεξη να νταραβεριστεί και με την μάνα του την ίδια, οπότε μην του πρίξετε τα @ρχιδια άνθρωπάκι είναι κι αυτός

- Ο φίλος δε θα σε πουλήσει ποτέ για έναν γκόμενο-α, για ένα νέο ή ένα παλιό μ@νι, για ένα γ@μήσι, για ένα φάσωμα και για έναν ύπνο. Θα είναι σταθερός σε όλα τα σουρ-φουρ του και δε θα ντραπεί να σου πει: "τραβάω καψούρα τώρα, σόρυ ρε φίλε που σε έχω λίγο στο κλάσιμο, αλλά με ξέρεις εμένα, θα επανέλθω Δημήτριος!" και εσύ θα τον καταλάβεις και θα τον δικαιολογήσεις.

- Ο φίλος θα σου πει την αλήθεια και δε θα κρύψει τίποτα από αυτό που πραγματικά του συνέβει. Καμία ιστορία δεν θα κάνει πιο δελεαστική. Κανέναν δε θα δικαιολογήσει όσο κι αν τον πληγώνει αυτό. Ξέρει ότι δεν θα τον κρίνεις και δεν θα τον κάνεις να ντραπεί για αυτό που σου συνέβει.

- Ο φίλος δε θα ντραπεί να σου πει ακόμη και ότι πήρε μέρος σε παρτούζα πανάθεμά με.

- Ο φίλος δε θα φοβηθεί να φέρει το έταιρόν του ήμιση σε μια κοινή παρέα: για αυτόν είναι το πιο φυσιολογικό.

- Και ο φίλος, όταν θα βρεί καινούριους "φίλους" και καινούργια σχέση να αγαπήσει και "τάχαμου-ταχάμου" να νοικοκυρευτεί, θα είσαι ο πρώτος που θα καλέσει να ζήσεις από κοντά την ευτυχία του και ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ τώρα που κάποιος άλλος "γεμίζει" το κρεβάτι που μέχρι πρότινος εσύ τον παρότρυνες να γεμίσει για να μην τον τρώει η μοναξιά.

- Ο φίλος θα σε δει στα μάτια και θα καταλάβει.

- Ο φίλος θα σε δει ευτυχισμένο και θα δακρίσει.

- Ο φίλος θα σε δει να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα και θα ταξιδέψει μαζί σου.Θα σου αρέσει ένα τραγούδι και ο φίλος θα ψάξει να το βρει για να στο κάνει αφιέρωση στο wall σου ... και θα περιμένει κρυφά να δει να σκάει ένα γελάκι από τα χείλη σου!


- ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ'ΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ

. ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΥΟ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ.


Μήνυμα 2ο Απ: Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 7/8/2012, 08:51

avatar
Φοβερό ποστ, μπράβο white! και όλα πολύ σωστά!Μην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-

Μήνυμα 3ο Απ: Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 7/8/2012, 15:13

avatar
ενταξει το ποστ λογια ειναι..................η πραγματικη φιλια ομως ειναι δυσκολη κι προπαντων ιερη

και απο την αλλη υπαρχει και το ρητο

τους φιλους μου φοβαμαι γιατι τους εχθρους μου τους ξερω!!!!!!!!!!


Μήνυμα 4ο Απ: Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 7/8/2012, 15:27

avatar
whiteangel έγραψε:
η πραγματικη φιλια ομως ειναι δυσκολη κι προπαντων ιερη

έχεις απόλυτο δίκιοΜην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-

Μήνυμα 5ο Απ: Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 8/8/2012, 19:19

avatar
ειναι πανεμορφο να το διαβαζεις......με εκανε και χαμογελασα δεν ξερω αν χαμογελασα απο την ικανοποιηση οτι εχω τετοιους φιλους η απο ειρωνια οτι εναν τετοιο τον εχασα.......παρολα αυτα πανεμορφο ποστ....αλλα και δυσκολη η πραγματοποιηση του........Όταν ο Που Να Το Φανταστώ γνωρισε την Δεν Ήξερες Δεν Ρώταγες γεννήθηκε η Άγνοια....!!!!!!

Μήνυμα 6ο Απ: Ποιος είναι φίλος ;
 Την / Το 8/8/2012, 19:25

avatar
para polu wraioΣελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δωρεάν μπλογκ