“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 16/7/2018, 05:48


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Tutorials » Πώς μπορώ να δημιουργήσω δικά μου screenshots; (απάντηση εδώ)
Σελίδα 1 από 1 |


avatar
1. Εισαγωγή

* Ο παρακάτω οδηγός έχει ως σκοπό να σας βοηθήσει να πάρετε screenshots από τις ταινίες σας ώστε να τα προσθέσετε στην περιγραφή των torrents που ανεβάζετε στο gamato.info. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Media Player Classic (για συντομία MPC). Πρόκειται για έναν πολύ ελαφρύ multimedia player, ο οποίος διανέμεται εντελώς δωρεάν και είναι open source. Ο MPC είναι ανεβασμένος εδώ μαζί με μία έκδοση .pdf του οδηγού που διαβάζετε αυτή τη στιγμή.
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, το τρέχετε κατευθείαν κάνοντας διπλό click στο αρχείο mplayerc.exe. Εάν θέλετε να είστε πάντα up to date με την τελευταία έκδοση του προγράμματος μπορείτε να το βρείτε εδώ.
* Το αποτέλεσμα, το οποίο θα πάρετε στο τέλος της διαδικασίας που περιγράφεται παρακάτω, θα είναι μία εικόνα η οποία θα περιέχει ένα πίνακα με screenshots από το video που επιθυμείτε (εικόνα 1). Αφού τρέξετε λοιπόν τον MPC εμφανίζεται το user interface της εφαρμογής (εικόνα 2)


Εικόνα 1: Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσιΕικόνα 2: Media Player Classic2. Η Διαδικασία του Capture

Η διαδικασία του capture των screenshots απαιτεί τρία απλά βήματα.

1. Ανοίγουμε το video που επιθυμούμε πατώντας Ctrl+Q ή εναλλακτικά επιλέγοντας File -> Quick Open File από το menu.
2. Μόλις επιλέξετε το video που θέλετε, o MPC θα αρχίσει να αναπαράγει το video. Πατάμε το stop ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή.
3. Επιλέγουμε File -> Save Thumbnails… Και εμφανίζεται ένα παράθυρο που μας ζητά την τοποθεσία που θα σώσουμε τα screenshots καθώς επίσης και να προσδιορίσουμε ορισμένες ρυθμίσεις (εικόνα 3).


Εικόνα 3: Ρυθμίσεις και αποθήκευση3. Τελικές Ρυθμίσεις και Αποθήκευση

Εδώ πρέπει να προσέξουμε λίγο ώστε το τελικό αρχείο που θα σώσουμε να μην είναι πολύ μεγάλο:

Στο Save as type επιλέγουμε Jpeg (*.jpg).

Όσον αφορά το Thumbnails, εκεί προσδιορίζουμε το μέγεθος του πίνακα που θα περιέχει τα screenshots, δηλαδή ουσιαστικά πόσα screenshots θέλουμε από το video. Εάν π.χ. δώσουμε 4 rows (γραμμές) και 4 columns (στήλες) τότε θα πάρουμε θα είναι 4x4=16 screenshots.


To Image width προσδιορίζει το πλάτος της τελικής εικόνας που θα περιέχει τα screenshots. 800 pixels είναι αρκετά καλά, ώστε να μην έχουμε πολύ μεγάλο μέγεθος του τελικού αρχείου θα δημιουργήσουμε.

Πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να έχει το τελικό μας αρχείο, επιλέγουμε την τοποθεσία που θέλουμε να το σώσουμε και πατάμε Save. Περιμένετε λίγο μέχρι το πρόγραμμα να τελειώσει την επεξεργασία και είσαστε έτοιμοι!


Για χρηστες Linux:

Αν ο video player σας, ειναι ο Totem, τοτε μπορειτε να αποθηκευσετε screenshots απο το menu Edit -> Take Screenshots (Shift+S)Αν ο video player σας, ειναι ο VLC, τοτε μπορειτε να αποθηκευσετε screenshots απο το menu Video ->Snapshot.
Το path αποθηκευση απο default ειναι ~/.local/share/vlc (~/ -> Home directory, .local -> hidden directory)

avatar
Οι εικόνες δεν είναι ορατές ! Παρακαλώ εάν μπορείς αντικατέστησε τες.Ευχαριστώ...Το σωστό ζεϊμπέκικο χορεύεται προσπαθώντας να βγεις από θάλασσα που έχει κάτω πέτρες...
avatar
δεν τις τραβηξα εγω, απο ενα blog το πηρα το τοπικ. xDavatar
ok !Το σωστό ζεϊμπέκικο χορεύεται προσπαθώντας να βγεις από θάλασσα που έχει κάτω πέτρες...


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε ένα μπλογκ