“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 28/3/2024, 13:13


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.



Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Γενικές » Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα στη θάλασσα;
Σελίδα 1 από 1 |


stelios kritidis




Εκεί που αμέριμνοι περπατάμε στα ρηχά, ξαφνικά νιώθουμε έναν έντονο πόνο στην πατούσα ή τα δάχτυλα μας. Ο βυθός κρύβει κινδύνους και πρέπει να ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε….
Δράκαινα: Οι δράκαινες απολαμβάνουν να ζουν νωχελικά στο βυθό της θάλασσας. Καλύπτονται με άμμο, δεν ξεχωρίζουν, δεν κουνιούνται και συχνά πυκνά “πέφτουμε” πάνω τους. Οι δράκαινες έχουν δηλητήριο στις (σκληρές) κεραίες του άνω πτερυγίου τους. Στο σημείο ακριβώς που ξεχωρίζει από την άμμο και εμείς πατάμε. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο να ξέρετε ότι ο πόνος είναι αφόρητος, αβάσταχτος. Άνθρωποι που πάτησαν δράκαινα, αναφέρουν ότι από τον πόνο σχεδόν λιποθύμησαν.


Το δηλητήριο των ψαριών αυτών, ενεργεί τόσο στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου όσο και στο αίμα. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι ο έντονος και με διάρκεια πόνος, η λιποθυμία, ο εμετός και ο υψηλός πυρετός (σπανιότερα). Οι παρενέργειες ενός τέτοιου τσιμπήματος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις άμυνες και τις αντιστάσεις του οργανισμού του. Το δέρμα στο σημείο που μπήκαν οι κεραίες, κοκκινίζει και πρήζεται.
Ενώ ο πόνος δεν σταματά και χτυπάει μέχρι τη ρίζα του μέλους.Δηλαδή μας τσίμπησε στην πατούσα, θα πονάει φριχτά ολόκληρο το πόδι μέχρι τους γοφούς. Η ζωή μας αν πατήσουμε δράκαινα δεν κινδυνεύει, αλλά εάν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, δεν είναι κακή ιδέα να το επισκεφτούμε. Σπανιότερα μπορεί να προκληθεί αλλεργικό σοκ, όμοιο με εκείνο που παθαίνουμε εάν μας τσιμπήσει σκορπιός.Μόλις πατήσουμε δράκαινα, πρέπει με ψυχραιμία να βγούμε από το νερό και να απολυμάνουμε καλά το σημείο που μας τσίμπησε. Όσο περνάνε οι ώρες το δηλητήριο εξασθενεί. Ένα γιατροσόφι που δείχνει να είναι αποτελεσματικό, είναι το κάψιμο.
Το δηλητήριο της δράκαινας, όταν θερμανθεί από 50 βαθμούς Κελσίου και πάνω, αδρανοποιείται. Οι ψαράδες που γνωρίζουν από αυτά, προτείνουν να πλησιάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή (για να μην πάθουμε έγκαυμα) την καύτρα ενός τσιγάρου στην πληγή.Συνήθως ύστερα από 48 – 72 ώρες ο πόνος και το πρήξιμο υποχωρούν. Πρέπει πάντως να ενημερώσουμε τον γιατρό μας που μπορεί να μας συστήσει αναλγητικά χάπια.

whiteangel




Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα στη θάλασσα;   Trachinus%20draco



επειδη την εχω πατησει την ατιμη την δρακαινα.....και ψαρευω απο μικρο παιδι....θα σας πω το αντιδοτο

Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα στη θάλασσα;   Drakaina%20aktinoti

Το αντιδοτο για το τσιμπημα απο δρακαινα ειναι το ξερο καιωμενο φυσικο καλαμι......Καλα διαβασατε
Το καλαμι ειναι εσωτερικα κουφιο.Η διαδικασια ειναι απλη-Κοβεις το καλαμι ετσι ωστε να ειναι διαμπερες,δηλαδη αν βαλεις το ματι σου απο την μια μερια να μπορεις να δεις απο την αλλη.Αφου το κοψεις του βαζεις φωτια απο την μια μερια,και τοποθετεις την αλλη μερια (τη μερια που δεν καιγετε) πολυ κοντα στο τσιμπημα.Η μερια που καιγεται θα πρεπει να βρησκεται χαμηλοτερα απο την σβηστη μερια.βασικα το καλαμι το κραταμε διαγωνια (45 μοιρες με το εδαφος) με την σβηστη μερια κοντα στο τσιμπιμα και ψηλοτερα απο την αναμενη και την αναμενη μερια χαμηλοτερα και μακρυα απο το τσιμπημα,οταν αναψουμε φωτια στο καλαμι ,η φωτια θα παει καθετα προς τα πανω αλλα ο καπνος της φωτιας θα περασει μεσα απο το διαμπερες καλαμι και θα ερθει σε επαφη με το τσιμπημα,ετσι ο καπνος θα εξουδετερωσει το δηλητηριο και σε 15 -30 λεπτα δεν θα νιωθεις πλεον πονο,δεν θα πρηστεις.
Crazy No1



Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις