“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 22/7/2018, 21:10


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Tutorials » Ο Βασιλιάς με τις τέσσερις...γυναίκες! - ΕΣΥ!!!
Σελίδα 1 από 1 |


avatar
 Αποφάσισα σήμερα να σας πω μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες, αυτή του βασιλιά με τις τέσσερις γυναίκες... Ήταν ,λοιπόν, κάπου, κάποτε, ένας βασιλιάς ο οποίος είχε 4 γυναίκες... Τις αγαπούσε όλες! Μα πιο περισσότερο αγαπούσε την τέταρτη. Τις έδινε τα πάντα! Όμορφα ρούχα, όμορφα παπούτσια, κοσμήματα και ότι άλλο χρειαζόταν...Τα είχε όλα απλόχερα! Έπειτα αγαπούσε την τρίτη του γυναίκα! Έκανε τα πάντα για να την κάνει ευτυχισμένη. Αμέσως μετά αγαπούσε την δεύτερη γυναίκα του. Τις έκανε όλα τα χατίρια της, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και έκαναν διάφορα πράγματα. Τέλος την πρώτη του γυναίκα την είχε παραμελημένη, ρακένδυτη και της έδινε σημασία μόνο όταν περίσσευε λίγος χρόνος από τις υπόλοιπες τρεις συζύγους του. Ώσπου μια μέρα ο βασιλιάς αρρώστησε βαριά και θα πέθαινε... Έτσι φώναξε πρώτα την τέταρτη γυναίκα του και τις είπε: "Σε όλη μου τη ζωή, ήσουν η αγαπημένη μου σύζυγος... Τώρα που πεθαίνω έλα μαζί μου." Και εκείνη του απάντησε: " Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθω μαζί σου τώρα!" Γύρισε και έφυγε... Τα λόγια της τρύπησαν σαν μαχαίρι την καρδιά του βασιλιά... Φωνάζει έπειτα την τρίτη του γυναίκα και της λέει: "Εγώ σε αγάπησα και έκανα τα πάντα για να σε κάνω ευτυχισμένη... Τώρα που θα πεθάνω, έλα μαζί μου." Όμοια με την προηγούμενη σύζυγο, αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι τώρα που θα πεθάνει, θα πάει σε άλλους βασιλιάδες και θα τους παντρευτεί! Τα λεγόμενα της έκαψαν την καρδιά του βασιλιά, ο οποίος όμως δεν έχανε την ελπίδα του... Έτσι απευθύνθηκε στην δεύτερη γυναίκα: "Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί


και είμαστε αγαπημένοι. Τώρα που πεθαίνω σε παρακαλώ έλα μαζί μου!" "Όχι", του είπε... "Δεν έρχομαι! Το πολύ-πολύ να σου κάνω έναν όμορφο τάφο και να κλάψω για τον χαμό σου!" Και έφυγε και αυτή....... Ώσπου ακούγεται μία φωνή! Ήταν η φωνή της πρώτης, της παραμελημένης και της ρακένδυτης και αποστεωμένης γυναίκας. "Εγώ θα έρθω μαζί σου και θα σε ακολουθώ για πάντα!" του είπε. Εκείνος την κοίταξε στα μάτια, κλαίγοντας, και της είπε ότι αν είχε περισσότερο χρόνο, θα ασχολιόταν μαζί της...
  Έτσι είμαστε και εμείς φίλοι μου... Πραγματικά, όλοι έχουμε τέσσερις γυναίκες στη ζωή μας.
Η τέταρτη είναι το σώμα μας. Ανεξάρτητα από πόσο χρόνο και προσπάθεια καταβάλουμε στο να φαίνεται ωραίο, θα μας αφήσει όταν πεθάνουμε. Η τρίτη μας γυναίκα είναι η περιουσία, η κοινωνική υπόσταση και ο πλούτος. Όταν πεθαίνουμε όλα θα πάνε σε άλλους. Η δεύτερη γυναίκα είναι η οικογένεια και οι φίλοι μας. Ανεξάρτητα πόσο χρόνο είμαστε μαζί τους, το πιο πολύ που μπορεί να κάνουν είναι να σταθούν πάνω από τον τάφο μας. Και η πρώτη μας γυναίκα είναι η ψυχή μας. Συχνά παραμελημένη στο κυνήγι του πλούτου, της δύναμης και των χαρών του κόσμου. Παρόλα αυτά, η ψυχή μας είναι το μόνο πράγμα που θα μας ακολουθήσει όπου και αν πάμε. Έτσι, καλλιεργήστε την. Δυναμώστε την και φερθείτε της με τρυφερότητα, γιατί είναι το μόνο μέρος του σώματός μας που θα μας ακολουθήσει  στην αιωνιότητα και στην επόμενη ζωή μας.
  Σκεφτείτε λοιπόν τι κάνετε εσείς για την πρώτη γυναίκα σας, την ψυχή σας! Την καλλιεργείτε; Την "ομορφαίνετε"; Την ενδυναμώνετε; Ή μήπως την παραμελείτε, δεν τη φροντίζετε καθόλου και την αναλώνετε σε μικροπράγματα της καθημερινότητας που σας καταβάλλουν; Τσακωμούς, κατάκριση, ψέμα, υποκρισία.... Δυναμώστε την ψυχή σας και θα νοιώσεται τη διαφορά!!! ;-)


Από το: pes-to-kai-etsi.blogspot.grΈχει επεξεργασθεί από τον/την fastrider2006 στις 24/7/2013, 15:44, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Διόρθωση προβλήματος URL.)

avatar


Ο σημερινός άνθρωπος χάνεται μέσα στις πρόσκαιρες απολαύσεις, στις πολιτικές ιδεολογίες και οδηγείται σε ένα τρόπο ζωής με χαμηλές αξίες και ανύπαρκτο πνευματικό επίπεδο, καταστρέφοντας την ανθρωπιά του. Σήμερα η συμπεριφορά των ανθρώπων καθοδηγείται από την προσπάθεια εκπλήρωσης των προσωπικών τους συμφερόντων και από την προσπάθεια ικανοποίησης του εγωισμού τους.


Στην σημερινή εποχή, οι άνθρωποι αξιολογούνται με βάση τα χαρακτηριστικά του εξωτερικού κόσμου, από την κοινωνική τους θέση, από την οικονομική τους ευμάρεια, από την προβολή τους, από την κομματική τους ταυτότητα. Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης προσέγγισης και κατεύθυνσης είναι η δημιουργία αρνητικών φαινόμενων όπως η ζήλεια, η απληστία, η κτητικότητα, η ιδιοτέλεια, η κακία, ο συγκεντρωτισμός.


Σαγηνευτήκαμε από τον εύκολο πλουτισμό, την εξουσία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα, τα οποία αποτελούν πεδίο πλάνης, αδιαφορώντας για τους πνευματικούς και ψυχικούς μας θησαυρούς. Αδειάσαμε τις ψυχές μας από τις αξίες, την ηθική, την δικαιοσύνη, την εντιμότητα, την εμπιστοσύνη και καλύψαμε το κενό τους με υλικά αγαθά όπως ακριβά αυτοκίνητα και πολυτελή σπίτια.


Οι σημερινοί δύσκολοι καιροί αποτελούν μία χρυσή ευκαιρία για τον άνθρωπο να αποτραβηχτεί από τις υλιστικές υποθέσεις, να ερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να εξετάσει τις σκέψεις και τις πράξεις του και να αναζητήσει την ουσία και την αληθινή αξία της ζωής.


Καλλιεργείται η λανθασμένη αντίληψη και πεποίθηση, ότι η αληθινή ευτυχία επιτυγχάνεται με την διάθεση χρηματικού πλούτου και υλικών αγαθών και ότι με αυτά εξαγοράζονται συνειδήσεις, ο σεβασμός των άλλων, η συγνώμη σε πράξεις αδικίας.

Η ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου παραμένουν αδρανείς και καταστρέφονται από τα αναρίθμητα πάθη τα οποία επιφέρει ο χρηματικός πλούτος και τα υλικά αγαθά.
WHITEANGEL

Όσο πιο μακρύ είναι ένα αδιέξοδο,
τόσο πιο πολύ μοιάζει με δρόμο.
avatar
Τι είναι ψυχή? αναρωτιόσουν
Είναι ότι δεν είναι το μυαλό και η καρδιά …..είναι παιδί…
Παιδί προστατευμένο από το μυαλό και την καρδιά ….
Την κρατάνε σφιχτά να μην πέσει να μην πληγωθεί  να μην πονέσει
Είναι όμως στιγμές που αυτή ξεφεύγει στιγμές που είναι ατίθαση και τότε πάντα σχεδόν γυρίζει πίσω πληγωμένη…..
Έτσι κυλά η ζωή παράλληλα με την ψυχή μια στην χαρά και μια στην λύπη….
Μια μακριά σου και μια στην αγκαλιά σου να επουλώνει πληγές…
Όλες οι ψυχές είναι τόσο ίδιες ……θέλουν τόσο να πετάξουν ….να ζήσουν ελεύθερες….
Αλλά έχουν όλες μια καρδιά και ένα μυαλό που καθορίζουν την ζωή τους Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ….. ειρωνεία?
Πονά η πληγωμένη ψυχή? αναρωτιόσουν
Πονά….. αλλά αν μου δινόταν η επιλογή να διαλέξω ψυχή… πάλι αυτή θα διάλεγα….
Μα δεν υπάρχει χαρούμενη ψυχή? αναρωτιόσουν
Αμέ… αυτή που έχει την ευκαιρία να βιώσει τον εαυτό της ως Αυτός ο όποιος είναι……


γραμμένο σε φάση με μεγάλες απορίεςHappy

Δεν έχουμε ψυχή....Είμαστε ψυχή....Έχουμε σώμαΌταν ο Που Να Το Φανταστώ γνωρισε την Δεν Ήξερες Δεν Ρώταγες γεννήθηκε η Άγνοια....!!!!!!


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δημιουργία Φόρουμ | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε το μπλογκ σας