“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 17/1/2019, 05:30


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Τεχνολογικές Ειδήσεις » Πρόστιμο 50.000 λιρών για εφαρμογή κινητού με "ύπουλες" χρεώσεις
Σελίδα 1 από 1 |


avatar

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, Phonepay Plus, επέβαλε πρόστιμο 50.000 λιρών σε ρωσική εταιρεία, για χρεώσεις που υπέστησαν χρήστες και αναφέρονταν στα "ψιλά γράμματα" της συμφωνίας χρήσης.


Η εταιρεία Connect Ltd, με εμπορική ονομασία SMSBill, δημιούργησε μια εφαρμογή για Android που παρέχει πρόσβαση σε games. Όταν η εγκατάσταση της εφαρμογής ολοκληρωνόταν, ένα SMS αποστελλόταν σε αριθμό με υψηλή χρέωση και ο κάτοχος της συσκευής χρεωνόταν με 10 λίρες Αγγλίας (περίπου 12,6 ευρώ).


Στην έκτη σελίδα των όρων χρήσης (που κανείς δε διαβάζει...) της εφαρμογής, σημειωνόταν πως θα υπάρξουν χρεώσεις "περίπου 5 λιρών", ενώ τελικά ήταν 10, αλλά και ότι θα ενημερωνόταν ο χρήστης όταν πρόκειται να χρεωθεί, πράγμα που δεν γινόταν.


Η ρυθμιστική αρχή δέχτηκε πολλές διαμαρτυρίες, έψαξε το ζήτημα και έτσι ανακάλυψε τη ρωσική εταιρεία πίσω από όλη αυτή την απάτη.


Τώρα, υποστηρίζει πως εκτός από το να πληρώσει το πρόστιμο, η Connect Ltd θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα σε όλους όσους χρεώθηκαν, εντός των επόμενων 3 μηνών. Επίσης, η Connect Ltd θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλει αιτήσεις για κάθε υπηρεσία με χρεώσεις που σκοπεύει να ξεκινήσει να προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το ποσό που εισπράχθηκε από τα SMS, υπολογίζεται από 100.000 έως 250.000 λίρες.


Το malware ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας ειδικός ασφαλείας της Sophos βιντεοσκόπησε το πόσο εύκολα μπορούν να εγκατασταθούν στα smartphones μας κακόβουλα προγράμματα, με δικές μας ενέργειες, ακολουθώντας απλά ένα link. Έκτοτε, τα πράγματα πήραν την τροπή μου μόλις διαβάσατε.
____________________________________________________________________________

Αναδημοσίευση απο e-pcmag.grΜην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δωρεάν μπλογκ