“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 22/7/2018, 20:54


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Tutorials » Οδηγός εγκατάστασης ubuntu 12.10 dual boot με Windows
Σελίδα 1 από 1 |


Μήνυμα 1ο Οδηγός εγκατάστασης ubuntu 12.10 dual boot με Windows
 Την / Το 1/12/2012, 01:44

avatar
Οδηγός εγκατάστασης ubuntu 12.10 dual boot με WindowsΣτη ανάρτηση αυτή θα μάθουμε πως να εγκαταστήσουμε τη νέα διανομή του Ubuntu, 12.10 με κωδικό ονομασίας Quantal Quetzal. Ο οδηγός είναι αρκετά αναλυτικός και απευθύνεται σε χρήστες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποια διανομή ελεύθερου λογισμικού. Θα εγκατασταστήσουμε Ubuntu παράλληλα (dual boot) με Windows σε ξεχωριστό τμήμα (partition) του δίσκου του desktop, laptop ή netbook σας χωρίς να χρειαστεί να σβήσετε κάτι.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για εγκατάσταση Ubuntu 12.10

1.4 GΗz processor, Pentium 4
512 MB RAM
Τουλάχιστον 5 GB ελεύθερο χώρο στο δίσκο σας
Κάρτα ήχου
Κάρτα γραφικών
Σύνδεση στο διαδίκτυο

ΒίντεοΟδηγός Εγκατάστασης σε βίντεο (από τον Κώστα Σαπαλίδη του ubuntu-gr.org)
Σημ: ο οδηγός αυτός είναι για το ubuntu 12.04 όμως τα βήματα είναι ίδια καθώς δεν έχει αλλάξει ο τρόπος εγκατάστασης.


Οδηγός

Βήμα 0: Κάντε ένα backup τα αρχεία και προγράμματα σας. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να πάει λάθος. Αν και ο οδηγός είναι πολύ κατατοπιστικός, προτού κάνετε σημαντικές αλλαγές στο σύστημα σας καλό είναι για παν ενδεχόμενο να φυλάγετε τα αρχεία σας.

Βήμα 1: Λήψη (download) εικόνας (.iso image) του Ubuntu 12.10. Στη ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα διανομή του Ubuntu. Αυτή η ιστοσελίδα είναι της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu.

Βήμα 2: Όταν τελειώσει η λήψη του αρχείου ISO θα πρέπει να γράψετε (burn) το αρχείο σε ένα CD. Tα αρχεία ISO συνήθως απαιτούν μια ειδική εφαρμογή για να τα γράψετε όπως NERO burning rom ή το δωρεάν free iso burner .

Βήμα 3: Επανεκκίνηση (restart) του υπολογιστή μας και επιλέγουμε boot from CD.

Σημ: Αν παρόλο που έχετε το CD στο CD-drive μπεί κανονικά στα Windows τότε κάντε ξανά επανεκκίνηση του συστήματος πατώντας αυτή τη φορά F10 για να οδηγηθείτε στο boot from menu και επιλέξτε boot from CD/DVD.

Βήμα 4: Το πρώτο μενού που θα εμφανιστεί θα σας ρωτάει αν θέλετε να δοκιμάσετε το Ubuntu 12.10 (try it) ή αν θα το εγκαταστήσετε (install Ubuntu). Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι θέλετε στον υπολογιστή σας Ubuntu τότε επιλέξτε το try it και παίξτε όσο θέλετε ελεύθερα!
Βήμα 5: Επόμενο βήμα η επιλογή γλώσσας. Αν δεν είστε σίγουποι τη να επιλέξετε, Αγγλικά ή Ελληνικά μη φοβάστε καθώς μετά τη εγκατάσταση μπορείτε να προσθέσετε όσες γλώσσες θέλετε. Προτείνω όμως για τη εγκατάσταση ΑγγλικάΒήμα 6: Στη επόμενη οθόνη ενωθείτε στο διαδίκτυο και κάντε κλικ στα δυο κουτάκια που ρωτάνε αν θέλετε να εγκατασταθεί λογισμικό από τρίτους (third party software) και αν θέλετε να κατέβουν ενημερώσεις (updates). Αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα και πάλι μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές και μετά την εγκατάσταση.Βήμα 7: Πάμε στα σημαντικά! Στη επόμενη οθόνη θα σας δοθούν διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης με βάση τη ύπαρξη ή όχι άλλων λειτουργικών συστημάτων εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Το παρακάτω screenshot είναι από σύστημα που είχε ήδη Windows εγκατεστημένα σε αυτό (Ο οδηγός γι’αυτή τη περίπτωση μιλάει). Επιλέξτε τη πρώτη επιλογή καθώς έτσι θα εγκατασταθεί η διανομή του Ubuntu παράλληλα με αυτή των Windows.Σημ: Αν έχετε άλλα λειτουργικά συστήματα ή ακόμα και μια προηγούμενη έκδοση του Ubuntu θα τα δείτε και αυτά. Η τρίτη επιλογή θα είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη περίπτωση όπου μπορούμε να κάνουμε όπως επιθυμούμε το partitioning μας.

Βήμα 8: Η οθόνη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το μέγεθος του τμήματος (partition) Που θέλουμε να καταλαμβάνει η διανομή μας. Αν δεν έχετε κάποια προτίμηση και υπάρχει χώρος στο δίσκο σας προτείνω για αρχή 30-50GB.
Σημ: ΜΟΝΟ για αυτούς που ξέρουν τι κάνουν μπορούν να επιλέξουν τη επιλογή "advance partitioning tools" που έχει από κάτω......όμως ΠΡΟΣΟΧΗ!
Βήμα 9: Στις επόμενες δυο οθόνες επιλέξτε τη τοποθεσία σας και τη διάταξη του πληκτρολογίου σας.
Ι


Bήμα 10: Τελευταίο βήμα! Επιλέξτε ένα username και password για τον πρώτο χρήστη που θα χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα. H επιλογή log in automatically αν ενεργοποιηθεί δεν θα σας ζητηθεί ποτέ password όταν εκκινάτε τη διανομή αυτή. Συστήνω να ΜΗΝ επιλέξετε αυτή τη επιλογή.Αυτό ήταν! Με 10 απλά βήματα έχετε στο σύστημα σας σε dual boot Ubuntu 12.10 και Windows. Τη επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το υπολογιστή σας θα βλέπετε ένα μενού (boot menu) όπου θα μπορείτε να επιλέγετε το λειτουργικό που θέλετε.

avatar
Πολύ ωραίος οδηγός white! Happy μπράβο!Μην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη
-Dr. Seuss-


Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δωρεάν μπλογκ