“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15/11/2024, 15:09

Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.

Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Γενικές » Σε εξέλιξη σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έρχεται προς τη Γη
Σελίδα 1 από 1 |

gpasxalis

Σε εξέλιξη σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έρχεται προς τη Γη A4300480-7858-4965-be4b-59d6c2dab1c5_400_324

Μία τρομερή ηλιακή καταιγίδα, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα και κατευθύνεται προς τη Γη.

Σύμφωνα με τη NASA πρόκειται για ένα σφοδρό ηλιακό "τσουνάμι", το πιο ισχυρό από το 2005 εως σήμερα, το οποίο ξεκίνησε από τον Ήλιο την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ, που παρακολουθεί το φαινόμενο, ανακοίνωσε πως τα φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύονται από τον Ήλιο με ταχύτητα περίπου 170 εκατομμυρίων χλμ/ώρα και τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν στον πλανήτη μας είναι πιθανό να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Ήδη στις ΗΠΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιες πτήσεις να αλλάξουν διαδρομή προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα.

Οι επιστήμονες πάντως συνιστούν ψυχραιμία, αφού όπως λένε πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούν επαρκώς και δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Πηγή: tsekouratoi.blogspot.com

G_SkyKnight

Εντάξει.Τώρα δεν θα πανικοβληθώ Happy

gpasxalis

Κάπου έχω ακούσει οτι ίσως και να επηρεαστούν και οι ηλεκτρονικές συσκευές Happy

G_SkyKnight

gpasxalis έγραψε:Κάπου έχω ακούσει οτι ίσως και να επηρεαστούν και οι ηλεκτρονικές συσκευές Happy

[...] και τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν στον πλανήτη μας είναι πιθανό να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Ήδη στις ΗΠΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιες πτήσεις να αλλάξουν διαδρομή προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα.

Μα εσύ το έγραψες Razz

gpasxalis

Οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα... δεν λέει πουθενα για ηλεκτρικές συσκευές... έξυπνε κατευθείαν...

G_SkyKnight

gpasxalis έγραψε:Οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα... δεν λέει πουθενα για ηλεκτρικές συσκευές... έξυπνε κατευθείαν...

Και κατευθείαν και κατά στροφήν μην σου πω... Μα γιατί να επηρεαστουν αυτά ; Η ακτινοβολία θα επηρεαστεί λογικά όχι και η λειτουργικότητα των συσκευών Thinking No2

gpasxalis

Δεν ξέρω τι να σου πώ... μου το είπε άτομο που γνωρίζει απο τέτοια

G_SkyKnight

gpasxalis έγραψε:Δεν ξέρω τι να σου πώ... μου το είπε άτομο που γνωρίζει απο τέτοια

Οκ τότε..! Τι να πω ! Oops

efhkal

να μην βαλω πλυντηριο δλδ????Razz

G_SkyKnight

efhkal έγραψε:να μην βαλω πλυντηριο δλδ????Razz

Βάλε βάλε ! Η NASA είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε ! Το παρακολουθούν...

efhkal

fastrider2006 έγραψε:
efhkal έγραψε:να μην βαλω πλυντηριο δλδ????Razz

Βάλε βάλε ! Η NASA είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε ! Το παρακολουθούν...

οκκκκ ησυχασα......

whiteangel

gpasxalis έγραψε:Κάπου έχω ακούσει οτι ίσως και να επηρεαστούν και οι ηλεκτρονικές συσκευές Happy

Στη σύγχρονη εποχή των ηλεκτρονικών συσκευών, των τεράστιων ηλεκτρικών δικτύων και των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη η μελέτη των ηλιακών καταιγίδων γίνεται όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιτακτική. Διακόσιοι τουλάχιστον επικοινωνιακοί δορυφόροι βρίσκονται σήμερα σε γεωσύγχρονη τροχιά και μία μεγάλη μαγνητική καταιγίδα θα αύξανε σημαντικά την ταχύτητα των επερχομένων ηλεκτρονίων, πρωτονίων και ιόντων που θα μπορούσαν δυνητικά να χτυπήσουν τους δορυφόρους αυτούς και να βραχυκυκλώσουν τα ηλεκτρονικά τους κυκλώματα θέτοντάς τους εκτός λειτουργίας. Το απλούστερο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι η ηλεκτρικά αρνητική φόρτιση του δορυφόρου που θα χτυπηθεί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες βολτ με αποτέλεσμα την λανθασμένη μετάδοση πληροφοριών.
Επί πλέον σε περιόδους αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα και στα επίγεια ηλεκτρικά δίκτυα αφού στη διάρκεια έντονων μαγνητικών καταιγίδων τα ηλεκτρικά ρεύματα που δημιουργούνται σε ύψος 100 χιλιομέτρων μπορεί να φτάσουν τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αμπέρ. Αυτό επηρεάζει τις ηλεκτρικές και τηλεφωνικές γραμμές τόσο περισσότερο όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση ενός δικτύου έτσι ώστε να έχουμε την υπερφόρτωση του δικτύου με εκατοντάδες ή και χιλιάδες βολτ. Τα ρεύματα αυτά μπορούν να ενεργοποιήσουν διάφορα αυτόματα συστήματα και να προκαλέσουν ηλεκτρικά «μπλακάουτ» σε μεγάλες περιοχές όπως συνέβη στις μεσοδυτικές ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1980 και τον Απρίλιο του 1981.
Μία τέτοια καταιγίδα μπορεί να καταστρέψει επίσης και τους τεράστιους ηλεκτρικούς μετασχηματιστές όπως έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 1980. Το βράδυ εκείνο ένας μεγάλος μετασχηματιστής 735.000 βολτ στον Καναδά χρειάστηκε να αντικατασταθεί, πράγμα που επαναλήφτηκε και τον Απρίλιο του 1981. Παρόμοια προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και το Μάρτιο του 1989 με εκτεταμένα ηλεκτροδοτικά προβλήματα που απλώθηκαν από την Καλιφόρνια μέχρι τη Σουηδία, ενώ ολόκληρη η περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά βυθίστηκε στο σκοτάδι για δέκα περίπου ώρες. Έτσι τα τελευταία μερικά χρόνια η επισταμένη μελέτη των ηλιακών καταιγίδων με ειδικά όργανα στο διάστημα, όπως αυτά που μεταφέρουν οι διαστημοσυσκευές «Οδυσσέας» και «SOHO», μας έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο ενδεκαετής κύκλος της ηλιακής δραστηριότητας και οι ηλιακές καταιγίδες είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται συνεχή και επισταμένη μελέτη.

Διαστημική Καταιγίδα
Διονύσης Π. Σιμόπουλος-ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Σε εξέλιξη σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έρχεται προς τη Γη Fallen

G_SkyKnight

πληροφοριακότατο ! Good Post

Αλλά δεν λέει ότι θα χαλάσουν συσκευές, αλλά λέει για το ρεύμα, τις τηλεπικοιωνίες και γενικώς την ασύρματη επικοινωνία !

Καλά τώρα μια υπέρταση ή υπόταση εύκολα επηρεάζουν τις συσκευές βέβαια

gpasxalis

Εγώ μιλάω για ηλεκτρονικές συσκευές... -.-

Mpompiras

Εγώ για καλό και για κακό έχω πάντα μαζί μου μια ομπρέλα για να αποφυγω τετοιου είδους καταιγίδες Razz Raining

efhkal

Mpompiras έγραψε:Εγώ για καλό και για κακό έχω πάντα μαζί μου μια ομπρέλα για να αποφυγω τετοιου είδους καταιγίδες Razz Raining

εγω δεν περνω ποτε ομπρελα...αλλα τωρα ενα αδιαβροχο θα το φορεσω.....μην βγω και απροστατευτη....Razz

kostas

oxi r p0ust! m den 8a exi internet..?
popooooo zimia... Very Happy

Mpompiras

Δύσκολα με αδιάβροχο....με την ομπρέλα θα είσαι πολύ πιο ασφαλής Raining

efhkal

ενταξει...θα παρω την δικη σου.....Razz

gpasxalis

εγώ έχω αντιανεμική ομπρέλα... μονίζω είναι καλα.. μπορεί να έχει και ηλιακό άνεμο :Ρ

efhkal

ααααααα δεν μας τα λες ολααααα......ενα ενα μας τα αποκαλυπτεις.....θα παρω την δικη σου....Razz

G_SkyKnight

gpasxalis έγραψε:εγώ έχω αντιανεμική ομπρέλα... μονίζω είναι καλα.. μπορεί να έχει και ηλιακό άνεμο :Ρ

Χαχαχαχαχ... Αφού μονίζεις ότι είναι καλά τότε είναι xD lol!

gpasxalis

εντάξει ρε ένα λάθος έκανα.. μην με κρεμάσεις κιόλας

G_SkyKnight

gpasxalis έγραψε:εντάξει ρε ένα λάθος έκανα.. μην με κρεμάσεις κιόλας

Δεν σε κράζω απλώς γέλασα πολύ όταν το είδα xD !

Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις