“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15/11/2024, 20:52

Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.

Greek Cosmos » Γενική Συζήτηση » Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει την πιο γλυκιά αδυναμία μας
Σελίδα 2 από 2 | Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

efhkal

Υπενθύμιση αρχικής δημοσίευσης :

Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει την πιο γλυκιά αδυναμία μας  - Σελίδα 2 Havanachocolates300x225

Η παραγωγή της σοκολάτας θα κινδυνεύσει επικίνδυνα από την υπερθέρμανση του πλανήτη
, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς μελέτες που δημοσιοποίησε η αμερικανική The Times, τονίζοντας πώς μετράμε αντίστοφα μέχρι το 2050.

Πρόσφατα, το Διεθνές Κέντρο Τροπικών Καλλιεργειών (International Center for Tropical Agriculture -CIAT) εξέδωσε μια αναφορά που αναφέρει ότι η σοκολάτα θα αποτελέσει σύντομα ένα προϊόν πολυτελείας, προσιτό σε λίγα «πορτοφόλια»…

Ως βασικοί «υπαίτιοι» προβάλλονται οι μη βιώσιμες καλλιέργειες και πρακτικές που εφαρμόζονται στον σημαντικότερο τόπο καλλιέργειας κακαόδεντρων, τη Δυτική Αφρική.

Tι σημαινει αυτό; Πώς από τη στιγμή που θα συρρικνωθούν οι κύριες περιοχές καλλιέργειας, το κακάο ενδέχεται να γίνει πολύ ακριβό, ενώ η παραγωγή του θα πέσει δραματικά τα επόμενα 40 χρόνια.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι το κακάο είναι ένας καρπός ευαίσθητος στη θερμότητα. Συνεπώς, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αφρική «θα καθιστούσε πολλές από τις φυτείες κακαόδεντρων της περιοχής ακατάλληλες για καλλιέργεια», σύμφωνα με την αναφορά της CIAT.

πηγη:cosmos.gr

G_SkyKnight

Αποκλείται να μην τρως !!! Τότε δεν πρέπει να τρως ούτε μερεντα ούτε τίποτα σοκολατοειδές ! Fade out...

efhkal

κι ομως δεν τρωω ουτε μερεντα....το δεν τρωω παντα σχετικο οκ????μπορει να φαω μια φορα στο τοσο σε καμια κρεπα....η να παω σε περιπτερο και να παρω κιντερ μπουενο μια φορα το μηνα.....η κουβερτουρα σε κεικ μια φορα το δυμινο......αν δεν υπαρξει δεν θα την ζητησω αυτο εννοω.....

G_SkyKnight

Μπράβο ! Εγώ είμαι δέσμιος της σοκολάτας Razz

Αχ μην λες κρέπααααα..! Λατρεύω την κρέπα... Φτιάχνω συχνά κρέπες αν και βαριέμαι να πλύνω τον σχετικό εξοπλισμό στο τέλος Laughing

efhkal

σχετικο εξοπλισμο λεγοντας?ενα τηγανι χρειαζεται η κρεπα και επιδεξιοτητα μαγειρα.....Razz Razz

gpasxalis

ααχ ούτε εγώ μπορώ χωρίς κρέπες Razz

efhkal

χαχαχαχαχαχα σοκολατοδουλοι.....Razz με κολλησατε και εφαγα και εγω ενα κομματι lacta με μπισκοτο....Razz Razz Razz

gpasxalis

απαπαπαπα μην το λες Razz μας κάνεις και ζηλεύουμε!

efhkal

να πας να παρεις....μιαμ μιαμ ηταν πολυ ωραια.....αμε τι μονο εγω θα περνω κιλα απο σας? Razz Razz

gpasxalis

χαχαχαχχαχ καλάαααααα

efhkal

μην με απειλεις εμενα θα σου στειλω 10.....Razz Razz

G_SkyKnight

efhkal έγραψε:σχετικο εξοπλισμο λεγοντας?ενα τηγανι χρειαζεται η κρεπα και επιδεξιοτητα μαγειρα.....Razz Razz

Όχι, θέλει λεκάνη για να ανακατέψεις τα υλικά, μίξερ για τον ίδιο σκοπό, φλιτζάνα για να ρίξεις κάποια υλικά, ένα πιάτο που θα βάζεις αυτές που ψήνεις, ένα πιάτο που θα βάζεις αυτές που γεμίζεις, επίσης μία σπάτουλα, το τηγάνι

Είναι αρκετά περισσότερα από το τηγάνι Razz

efhkal

χαχαχααχαχαχα....κοιταξε τον κανει κρεπες αληθεια.....Razz

G_SkyKnight

efhkal έγραψε:χαχαχααχαχαχα....κοιταξε τον κανει κρεπες αληθεια.....Razz

Όχι το εννοούσα ! Είναι το αγαπημένο μου γλυκο-αλμυρό... Very Happy

efhkal

αλμυρο ναι μου αρεσει και εμενα......γλυκο μονο με σοκολατα μπισκοτο......μιαμ μιαμ..... Razz

G_SkyKnight

efhkal έγραψε:αλμυρο ναι μου αρεσει και εμενα......γλυκο μονο με σοκολατα μπισκοτο......μιαμ μιαμ..... Razz

Ναι κι εγώ σοκολάτα - μπισκότο ή και μόνο σοκολάτα Hungry λιχουδιά !

efhkal

οταν σας λεω εγω σοκολατοδουλους.....Razz

efhkal

ναι ναι.....εσυ θα ελεγες οχι σε βλεπω......Razz Razz

gpasxalis

Φυσικά θα έλεγα οχι Razz λέμε τωρα Razz

Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | Internet | Internet | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις