“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15/11/2024, 06:49


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.



Σελίδα 1 από 1 |


Μήνυμα 1οBaileys Irish Cream Empty Baileys Irish Cream
 12/6/2011, 22:18

G_SkyKnight




Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το φτιάξουμε σπίτι μας.

Baileys Irish Cream 5705-baileys-irish-cream

Συστατικά

400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
2 κουτ.γλ. βανίλια
2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
1 κουτ.σούπας βραστό νερό


Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι γεύσεις. Να διευκρινίσω επίσης οτι η γλυκερίνη παίζει πολυ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας ετσι ωστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του και χαλάσει. Στην υγειά μας!



Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις