Μήνυμα 1ο Φανουρόπιτα
27/8/2011, 15:08
Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα λάδι (ηλιέλαιο – με ελαιόλαδο βγαίνει λίγο πιο βαριά)
2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπολ καρυδόψιχα
1 μπολ σταφίδες (μουσκεμένες από το προηγούμενο βράδυ)
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Κανέλα για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα ζάχαρη, νερό και λάδι για να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι (φαρίνα) και όλα τα υλικά ένα ένα, εκτός της κανέλας. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αλευρωμένο ταψί (διαμέτρου 30 cm) και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ψήνουμε στους 150ο C στην πρώτη σκάλα από κάτω για 2 ώρες. Μετά το ψήσιμο, την αφήνουμε να κρυώσει και τέλος αν επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημείωση:
Στις σταφίδες καθαρίζουμε τα τυχόν κοτσανάκια αφού φουσκώσουν.
Αυθεντική συνταγή Greek Cosmos ©
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα λάδι (ηλιέλαιο – με ελαιόλαδο βγαίνει λίγο πιο βαριά)
2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπολ καρυδόψιχα
1 μπολ σταφίδες (μουσκεμένες από το προηγούμενο βράδυ)
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Κανέλα για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα ζάχαρη, νερό και λάδι για να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι (φαρίνα) και όλα τα υλικά ένα ένα, εκτός της κανέλας. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αλευρωμένο ταψί (διαμέτρου 30 cm) και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ψήνουμε στους 150ο C στην πρώτη σκάλα από κάτω για 2 ώρες. Μετά το ψήσιμο, την αφήνουμε να κρυώσει και τέλος αν επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημείωση:
Στις σταφίδες καθαρίζουμε τα τυχόν κοτσανάκια αφού φουσκώσουν.
Αυθεντική συνταγή Greek Cosmos ©